Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Oerfriet met Gehakt recept

Oerhollandse Sensatie met dikke plakken Hollandse gehaktbal, joppiesaus, augurk en Amsterdamse ui!

1 persoon

10 minuten

Wat heb je nodig?
  • 300 g Aviko Oerfriet
  • 1 gehaktbal (diepvries), ontdooid
  • 25g uien, in ringen
  • 30 g joppiesaus
  • 20 g zoetzure augurken, in plakjes
  • 30 g Amsterdamse uien, grofgesneden

Bereiding

  • Verhit de frituurolie tot 170 ÂșC. Bak de gehaktbal in 3-4 minuten goudbruin en gaar.
  • Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant.
  • Laat de friet en de gehaktbal goed uitlekken. Schud de friet met zout naar smaak om en schep in het bakje.
  • Snijd de gehaktbal in plakjes en leg deze op de friet.
  • Verdeel de uiringen en joppiesaus er over. Maak af met de augurk en de Amsterdamse uien.
  • Bestrooi desgewenst met fijn gehakte peterselie en/of voor een krokante bite met gebakken uitjes.
Oerfriet - 14 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis proefpakket