Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Oerfriet met Kip Piri-Piri recept

Mediterrane Sensatie met pittige kip, knapperige sla, romige komkommersalade en krokante uitjes.

1 persoon

10 minuten

Wat heb je nodig?
  • 300 g Aviko Oerfriet
  • 175 g kip piri-piri (koelvers)
  • 40 g gesneden ijsbergsla
  • 50 g komkommersalade (koelvers)
  • 10 g gebakken uitjes

Bereiding

  • Verhit de frituurolie tot 170 ÂșC. Verwarm de kip piri-piri volgens de aanwijzingen.
  • Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant.
  • Laat de friet goed uitlekken. Schud de friet met zout naar smaak om en schep in het bakje.
  • Verdeel de ijsbergsla met de kip piri-piri over de friet. Maak af met de komkommersalade en de krokante uitjes.
  • Extra pit? Serveer met tabasco.
Oerfriet - 14 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis proefpakket