Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Oerfriet met een longhaas en heerlijke knoflookmayonaise
Oerfriet met een longhaas en heerlijke knoflookmayonaise

Hak de rode peper zonder zaadjes fijn in een keukenmachine. Voeg het grove zeezout toe en laat deze kort meedraaien. Doe het zout op een stukje bakpapier en laat het zo'n 10 minuten drogen in de oven op 160 graden. Pureer het teentje knoflook en meng deze met de mayonaise.

Besmeer de longhaas met peper, zout en wat olie en bak iedere kant 2 minuten op hoog vuur in een droge hete pan. Voeg op het laatst een klontje roomboter toe. Haal het vlees uit de pan en laat het 4 minuten onder aluminiumfolie rusten. Bak ondertussen de Oerfriet goudbruin in een frituur op 180 graden. Laat deze na het bakken uitlekken en bestrooi de frietjes royaal met het zelfgemaakte rode peper/zout mengsel. Snijd de longhaas op de draad in plakken en serveer deze met de overheerlijke frietjes en knoloofmayonaise!

Oerfriet - 11 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis proefpakket