Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Oerfriet met No-Meat Chili

No-Meat Sensatie met kruidige chilibonen, paprika, rode ui, plakjes  ei en zure room. En dat allemaal gegratineerd met cheddarkaas!

1 persoon

10 minuten

Wat heb je nodig?
  • 300 g Aviko Oerfriet
  • 120 g chilibonen in saus (kidneybonen in chilisaus, blik)
  • 20 g rode paprika, in ringen
  • 15 g rode ui, gesnipperd
  • 1 gekookt ei, in plakjes
  • 50 g zure room
  • 25 g geraspte (cheddar)kaas
  • 2,5 g peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • Verhit de frituurolie tot 170 ÂșC. Verwarm de chilibonen 5 minuten op laag vuur zonder te koken.
  • Bak de Aviko Oerfriet in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant.
  • Laat de friet goed uitlekken. Schud de friet met zout naar smaak om en schep in het bakje.
  • Verdeel de chilibonen met de paprika, de rode ui en de plakjes ei over de friet.
  • Maak af met de zure room, de kaas en de peterselie. Zet het bakje friet onder de hete salamander (of ovengrill)
    tot de kaas is gesmolten.
  • Liever vegan? Vervang voor een Vegan Sensatie de zure room door plantaardige yoghurt en het ei en de kaas
    door vegan kaas.

 

Oerfriet - 14 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis proefpakket