10 personen
40 minuten
Verhit in een paella- of hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de chorizo in 4 minuten glazig. Week de saffraan in de warme bouillon.
Bak de kipfilet 4 minuten mee met de ui en de chorizo. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep de tomaat door de rijst.
Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon in 8-10 minuten zachtjes kokend opnemen.
Voeg de aardappelblokjes, de erwten en de rest van de bouillon toe en breng tegen de kook. Leg de paprikaringen op de rijst en laat de paella nog 10 minuten zachtjes garen.
Breng de paella op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de partjes citroen.
Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!
Lees meer Gratis proefpakket