Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
patrijs met vijgen, pancetta, salie en mini-pastinaakgratins

Door het toevoegen van de mini aardappelgratin aardpeer & pastinaak wordt ieder gerecht al bijzonder. Deze vergeten groenten mogen deze winter niet ontbreken op de menukaart. Je kunt ze bijvoorbeeld goed combineren met patrijs met vijgen, pancetta en salie. 

10 personen

40 minuten + 20 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 40-50 Aviko Mini Gratins Aardpeer & Pastinaak
  • 8 el olijfolie
  • 1 stuk van 200 g pancetta, in kleine blokjes
  • 1 takje salie, blad fijngehakt
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el venkelzaad
  • 500 g gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 50 g amandelen, fijngehakt
  • 10 wilde patrijzen, panklaar
  • 1 kg haricots verts, panklaar
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • olijfolie extra vierge
  • 2 bakplaten bekleed met bakmat, keukentouw

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de pancetta 5 minuten met de salie, de sjalot en het venkelzaad. Leg intussen de gratins op een bakplaat.
Schep de vijgen en de amandelen door het pancettamengsel. Vul er de patrijzen mee. Druk de poten stevig tegen het lichaam en bind ze vast. Bestrooi de patrijzen met zout en peper.
Verhit in 2-3 ruime koekenpannen elk 2-3 el olijfolie. Braad de patrijzen rondom bruin aan en leg ze op de andere bakplaat.
Bak de patrijzen in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. Schuif na 5 minuten de gratins bij de patrijzen in de oven en bak ze in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Kook de haricots verts in water met zout in 4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en schud ze om met de peterselie, een scheut olijfolie en peper naar smaak.
Verdeel de patrijzen, gratins en haricots verts over 10 borden.

Voedingswaarde

Per persoon: 1090 kcal, 85 g eiwit, 60 g vet waarvan 23 g verzadigd, 47 g koolhydraten, 12 g vezels en 3,0 g zout.

Variatietip

Vervang de gedroogde vijgen door gedroogde pruimen en de amandelen door walnoten. In plaats van salie is rozemarijn ook heel lekker!

Mini aardappelgratin aardpeer & pastinaak

De combinatie van hoogwaardige ingredienten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig

Lees meer Gratis proefpakket