Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Pitabroodje met Jalapeño snacks

Jalapeño Snacks, bolletjes gemaakt van zachte roomkaas gemixt met groene jalapeñopepers, zijn te gebruiken in een variatie aan gerechten. Serveer ze als snack, voorgerecht of als onderdeel van het diner. Wij doen een suggestie: pitabroodjes met Jalapeño Snacks!

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 40 Aviko Jalapeño snacks
  • 10 pitabroodjes
  • 2 stukken ijsbergsla, ragfijn
  • 2 tomaten, concasse
  • 2 roden uien, gesnipperd
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels munt, grof gesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • grof gemalen peper
  • 800 gram kikkererwten (uit blik)
  • 2 eetlepels Tahin (sesampasta)
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 100 milliliter olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 160°C. Spoel de kikkererwten af met koud water. Meng de kikkererwten, tahin, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en olijfolie in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng de ingrediënten voor de munt-yoghurtdressing in een kom en breng op smaak met grof gemalen peper.

Frituur de Jalapeño snacks totdat ze goudbruin zijn. Verhit de pitabroodjes in de oven. Snijd ze daarna in en besmeer met de hummus. Beleg de broodjes met de ijsbergsla, tomaat, rode ui en Jalapeño snacks. Serveer met de frisse muntyoghurtdressing.

Jalapeño Snacks

Aviko snacks & appetizers zijn gemaakt met kwalitatief hoogwaardige ingredienten. Daarnaast zijn ze veelzijdig toepasbaar als snack, voorgerecht of onderdeel van het diner.

Lees meer Gratis proefpakket