Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Pompoen-Tartifletteschotel met zalm

Pompoen, een heerlijke groente die zijn weg in de keuken nog een beetje moet vinden. Verwerkt in een schotel samen met zalm en tartiflettes bezorg jij je gasten een unieke smaaksensatie.

10 personen

20 minuten + 20 minuten stoven + 20-30 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 20 Aviko Tartiflettes
  • 3 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in repen
  • 1,6 kg pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • 3 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 400 ml groentefond
  • ½ bosje peterselie
  • 10 zalmfilets (à 150 g)
  • 10 eenpersoons ovenschaaltjes

Bereiding

Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de knoflook met de paprika 3 minuten. Schep de pompoenblokjes erdoor.
Voeg de inhoud van de blikken tomaat toe en druk de tomaten met een spatel iets kleiner. Voeg de fond en de stelen van de peterselie toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de pompoen afgedekt in 20 minuten gaar. Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC.
Neem de peterseliestelen uit de pompoenstoof en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pompoenstoof over de ovenschaaltjes en leg daarop telkens 2 tartiflettes.
Bak de pompoen-tartifletteschotels 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de stukken zalmfilet met zout en peper.
Leg de zalmfilets ook op de pompoentartifletteschotels en bak nog 10-15 minuten, tot de tartiflettes goudbruin zijn en de zalmfilet naar wens rosé of net gaar is.
Hak het blad van de peterselie fijn en bestrooi de ovenschotels ermee.

Voedingswaarde

Per persoon: 800 kcal, 40 g eiwit, 54 g vet waarvan 21 g verzadigd, 36 g koolhydraten, 6 g vezels en 3,6 g zout.

Tip

Bind de peterseliestelen met een touwtje samen zodat je ze weer makkelijk uit de stoof kunt vissen.

Tartiflette

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket