Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Poutine met gamba's in gele curry, paprika, mango en zoetzuur van courgette

Poutine. Misschien denk je aan een snelle hap van de snackbar, maar daar zijn wij het niet mee eens. Met dit Canadese gerecht is eindeloos te variëren en het is inmiddels een restaurantwaardig gerecht geworden. Verras je gasten eens met poutine met gamba’s in gele curry, paprika, mango en zoetzuur van courgette.

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 2,5 kilogram Aviko Oerfriet 14mm
  • 30 gamba's, gepeld
  • 3 courgettes
  • 3 rode paprika's, reepjes
  • 1 mango, blokjes
  • 200 gram taugé
  • 2 deciliter kokosmelk
  • 2 eetlepels gele currypasta
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker

Snijd de courgette in linten en maak van de azijn, suiker en peper een zoetzuur en marineer hierin de courgette. Verhit een koekenpan op hoog vuur, voeg 15g olie toe en roerbak hierin de gamba’s. Voeg de paprika en mango toe en verwarm deze kort mee. Schep de currypasta erdoor en fruit deze aan, schenk de kokosmelk erbij en verwarm de gambacurry nog 1 minuut. Breng op smaak met zout. Frituur de Oerfrieten in circa 3,5 minuut op 170˚C goudbruin en krokant.

Doe de Oerfriet in een schaal of bakje en verdeel hierover de gambacurry en de rauwe taugé. Serveer met zoetzure courgette.

Tags
Poutine Vis
Oerfriet - 14 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis proefpakket