Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Poutine met kipreepjes en tuttifrutti

Friet met kaas en jus. Heel veel jus. Dat is poutine, het nationale gerecht van Canada, waar het oorspronkelijk vandaan komt. Dit comfort food is lang niet alleen meer te krijgen in de snackbar, want je kunt er zo veel meer mee. Serveer bijvoorbeeld poutine met kipreepjes en tuttifrutti. Een restaurantwaardig gerecht!

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 2,5 kilogram Aviko Oerfriet 14mm
  • 5 kipfilets
  • 20 gram boter
  • 500 gram tuttifrutti
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 busuien, gesneden
  • 1 rode peper, plakjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel nigellazaad
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gedroogde peterselie

Snijd de kipfilet in reepjes en laat de Tuttifrutti wellen in heet water. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en wacht tot het schuim is verdwenen. Leg de kipreepjes erin, bak ze rondom mooi goudbruin aan en breng op smaak met de kruidenmelange;
Neem de kip uit de pan en houd deze warm. Verwarm in dezelfde koekenpan de gewelde Tuttifrutti. Voeg de abrikozenjam toe en eventueel wat water en maak een smeuïge saus. Frituur de Oerfrieten in circa 3,5 minuut op 170˚C goudbruin en krokant.

Doe de Oerfriet in een schaal of bakje en verdeel hierover de kipreepjes en Tuttifrutti. Maak af met bosui, rode peper en cashewnoten.

Oerfriet - 14 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis proefpakket