Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Poutine pulled lamb met tzatziki, rode ui en tomaat

Poutine is van oorsprong een Canadese lekkernij. Friet met kaas, overgoten met jus en soms nog andere ingredienten. Toch is er met dit gerecht zoveel meer mogelijk! Poutine, friet met een topping, is een restaurantwaardig gerecht geworden. Wat dacht je van poutine pulled lamb met tzatziki, rode ui en tomaat?

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 2,5 kilogram Aviko Oerfriet 14mm
  • 1 kilogram pulled lamsvlees (lamsschouder)
  • 5 eetlepels barbecuesaus
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel dille, gehakt
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 rode uien, gesneden
  • 5 tomaten, in reepjes

Tzatziki
Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer grof. Bestrooi de komkommer met een afgestreken theelepel zout en laat dit in een vergiet 5 minuten uitlekken. Meng de komkommer, knoflook, dille en yoghurt en breng op smaak met peper.

Pulled lamb
Verwarm de pulled lamb en breng op smaak met barbecuesaus. Frituur de Oerfrieten in circa 3,5 minuut op 170˚C goudbruin en krokant. Doe de Oerfriet in een schaal of bakje en verdeel hierover de pulled lamb, tzatziki, tomaat en rode ui. Maak af met wat zeezout en gehakte peterselie.

Oerfriet - 14 mm (vers)

Ambachtelijke verse friet met de juiste bite, goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak. Dat is Aviko Oerfriet. Het is net alsof je de friet zelf gesneden hebt. Door de authentieke uitstraling past Oerfriet perfect bij de huidige foodtrend. Voor deze verse friet wordt gebruik gemaakt van een speciale snijtechniek. Dit maakt het mogelijk om iedere keer weer friet met een mooie goudbruine kleur en een volle aardappelsmaak te serveren.

Lees meer Gratis proefpakket