Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Pulled chicken met aardappelgratin

Ga voor pulled chicken in plaats van pulled pork. In combinatie met een lekkere saus en gratins is dit een absolute favoriet!

10 personen

40 minuten

Benodigheden
  • 10 stuks Aviko Aardappelgratins Tomaat & Mozzarella
  • 10 stuks kippenbouten
  • 225 ml olijfolie
  • 20 takjes rozemarijn
  • 250 ml droge witte wijn
  • 3 stuks ciabatta brood
  • 7-8 eetlepels fijngesneden versie kruiden, bijv. peterselie, dille en kervel
  • 2,5 stuks fijngesneden sjalotjes
  • 2,5 stuks citroen
  • 300 ml zure room

Verwarm de oven voor tot 120 ºC. Leg de kippenbouten dicht tegen elkaar in de ovenschool of braadslede. Besprenkel ze met de olijfolie. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil boven de bouten. Snijd hierna de citroen in plakjes en leg ze op de kip. Leg er ook de takjes rozemarijn op en schenk de wijn erover. Dek de ovenschaal of braadslede af met aluminiumfolie en vouw deze goed dicht zodat er geen vocht kan ontsnappen. Gaar de kippenbouten 3 uur in de voorverwarmde oven. Neem de kip uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verhoog de oventemperatuur naar 200 ºC.

Snijd de ciabatta een paar maal in. Besprenkel de inkepingen met de resterende olijfolie. Steek her en der een toefje rozemarijn in de inkeping en bestrooi het brood met met wat (zee)zout. Leg het brood, samen met de gratins op de bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven. Neem het brood goudbruin en krokant is, uit de oven. De gratins hebben 20-25 min. baktijd nodig. Verwijder intussen het vel van de kippenbouten en trek met twee vorken het vlees in plukjes van de botten. Schep het vlees door de baksappen in de ovenschaal of braadslede. Meng de kruiden met de sjalot door de zure room. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het kippenvlees over 10 borden. Zet er de gratins en een schaaltje kruidencrème bij. Serveer met het rozemarijnbrood en bijvoorbeeld een salade van kerstomaatjes.

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket