Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Quinoasalade met chiadressing op Rostischotel

10 personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 10 Aviko Röstischotels
  • 300 gram quinoa salade
  • 600 milliliter water
  • Zout en peper uit molen
  • 250 gram Thaise asperges
  • Raapzaadolie om in te bakken
  • 100 gram bosuien
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 50 milliliter limoensap
  • 80 gram raapzaadolie
  • 45 gram dijonmosterd
  • 35 gram honing
  • 35 gram honing
  • 15 gram chiazaad
  • 100 gram tomaten
  • 25 gram peterselie

Bak de Röstischotels 20 minuten op een GN-rooster in de voorverwarmde oven op 220 graden. Laat intussen de quinoa in zout water gaar worden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de Thaise asperges klein, bak ze in een beetje raapzaadolie en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de bosuien en de gedroogde cranberries klein. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng de dressing op smaak.

Snijd de tomanten in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.

Meng alle ingrediënten door elkaar en maak de salade aan met de chiadressing. Verdeel de quinoasalde over de Röstischotels, bestrooi ze met de tomatenblokjes en de fijngehakte peterselie en serveer het gerecht.

Tip: in paats van Thaise asperges kun je ook peultjes of verse groene kool gebruiken.