Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Rösti-bruschetta met tomaat en basilicum

10 Personen

15 minuten

Wat heb je nodig?
  • 20 Rösti rondjes
  • Olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 800g tomaten, gekruid (bijv. Oxheart)
  • zout, peper
  • 50ml natuurlijke olijfolie
  • 25g verse basilicum

Voorbereiding

1) Bak de Rösti rondjes gedurende 3-5 minuten op 175 °C in een friteuse of bak ze gedurende 15-20 minuten op 220 °C in de oven. 
2) Smeer de gehalveerde knoflookteentjes over de hete Rösti.
3) Verwijder de kern uit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en voeg zout en peper toe naar smaak. 
4) Verspreid de tomatenblokjes over de Rösti en besprenkel met olijfolie van goede kwaliteit.
5) Hak de basilicum grof en garneer hiermee de bruschetta.

 

Rösti Rondjes

De eenvoudig te bereiden rosti rondjes van Aviko maken het mogelijk variërende, verrassende gerechten te bereiden. Doordat de rosti rondjes in de diepvries bewaard moeten worden, is het een ideaal producten om snel op veranderende behoeften van je gasten in te spelen. 

Lees meer Gratis proefpakket