Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Viande de grison met rosti

10 personen

20 minuten + 45 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 3 zakken Aviko Rösti Original
  • 2 el olijfolie
  • 500 g prei, in ringetjes
  • 1,5 courgette, in fijne reepjes
  • 8 grote eieren
  • 125 g bloem
  • 500 g geraspte emmentaler of raclettekaas
  • 375 g rauwe ham, fijngesneden
  • 3 lente-uien
  • 500 g zure room
  • 250 g bündnerfleisch of runderrookvlees
  • Ingevette ovenbestendige pan of schaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de prei en de courgette in 6 minuten gaar, zonder te kleuren.
Klop de eieren los. Meng er de bloem, de rösti, de kaas, de ham en de gebakken groenten door.
Breng op smaak met zout en peper en schep in de pan of ovenschaal. Druk de rösti stevig aan en strijk glad.
Bak de röstischotel in de voorverwarmde oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd intussen de lente-ui in ringetjes en meng de helft ervan door de zure room.
Neem de rösti uit de oven en laat 5 minuten rusten. Schep de zure room op de rösti en garneer losjes met het vlees en de rest van de lente-ui.