Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Roodbaars met Pom' Noisettes

Aardappelpuree gevormde bolletjes: dan zijn Pom‘ Noisettes. Ze zijn in een variatie aan gerechten te serveren. Probeer bijvoorbeeld dit recept voor roodbaars met Pom’ Noisettes. Uiterst geschikt voor de zomerkaart!

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 500 gram Aviko Pom' Noisettes
  • 2 eetlepels kappertjes, gehakt
  • 4 uien, gesnipperd
  • 2 eetlepels zwarte olijven, ringen
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 citroen, sap
  • olijfolie
  • dille
  • peterselie
  • Peper en zout

Rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin en houd apart. Bak de ui in een steelpan en voeg olijfolie toe totdat de ui net onder staat. Verwarm de olijfolie net zo lang totdat de ui glazig is en voeg de kappertjes, tomaat, olijven, peterselie, pijnboompitten, sherryazijn en citroensap toe en roer het mengsel goed door tot een antiboise. Breng op smaak met peper en zout.

Controleer de roodbaarsfilet op achtergebleven graatjes en dep deze droog. Bestrooi de filets op de huidzijde met zout, verhit een koekenpan met een druppel olijfolie en bak de vis op de huid mooi krokant aan. Bereid ondertussen de Pom’ Noisettes volgens de instructies op de verpakking. Schep de antiboise en de Pom’Noisettes op de borden. Leg de vis op de antiboise en garneer met pijnboompitten en verse kruiden.


Tags
Vis