Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Room en kaas gratin met ham, blauwschimmelkaas en trostomaatjes

Met de premium gratins van Aviko wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan het menu wel heel eenvoudig. Om je hierbij te helpen, hebben wij onder andere een recept van room en kaas gratin met ham, blauwschimmelkaas en trostomaatjes voor je samengesteld. Laat je inspireren!

4 personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 4 Aviko premium aardappelgratin met room en kaas
  • 8 plakken gerookte of gedroogde ham
  • 2 plakjes bladerdeeg uitgestoken in 4 cirkels
  • 150 gram blauwschimmelkaas
  • 12-16 mini trostomaatjes met takjes
  • 1 eetlepel gehakte tijm
  • Zout en peper uit molen
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Bakpapier
  • 4 porties gemende sla (aangemaakt)

Bereid de gratins zoals beschreven op de verpakking.

Meng de eidooier met een eetlepel water, bestrijk de bladerdeegcirkels hiermee en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de ham krokant uit in een droge hete pan.

Plaats de trostomaat circa 5 minuten in de hete oven. Neem de gratins uit de oven en plaats ze op borden. Plaats de bladerdeegcirkel op de gratin. Er ontstaat nu als het ware een paddenstoel. Verdeel sla rondom de gratin.

Verdeel de krokante ham, tomaten en verkruimelde kaas over de salade. Bestrooi het geheel met tijmblaadjes.

Aardappelgratin met room en kaas

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket