Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Rosbief gevuld met chorizo, kikkererwten en dragon

Rosbief, de parel van het rund als je het aan ons vraagt. De zacht op de tong voelende structuur van het vlees gaat heerlijk samen met de chorizo, kikkererwten en dragon. Maak het gerecht af met spruitjes voor een echte winterse touch en serveer het met Pure & Rustic Fries voor een echte robuuste uitstraling.

10 personen

40 minuten

Wat heb je nodig?
  • 2 kg Aviko Pure & Rustic Fries
  • 1,5 kg rosbief, op kamertemperatuur
  • 4 el olijfolie
  • 75 g chorizo, in kleine blokjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 tl fijngehakte dragon
  • 100 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt
  • rasp van ½ citroen
  • 1 kg spruiten, schoongemaakt
  • olie om te frituren
  • 4-6 cocktailprikkers

Bereiding

Snijd de rosbief in het midden overlangs in, maar niet helemaal door. Zo ontstaat een grote holte om te vullen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak de chorizo 5 minuten met de sjalot en de dragon. Schep de kikkererwten en de citroenrasp erdoor; bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de rosbief met het chorizomengsel en druk stevig aan. Steek de opening dicht met de cocktailprikkers.
Schenk de resterende 3 el olijfolie in de braadpan. Bak de rosbief in 20-25 minuten rondom bruin en vanbinnen naar wens rosé of net gaar. Kook intussen de spruiten in 8 minuten beetgaar.
Verhit de frituurolie tot 170 ºC. Bak de friet in porties in de hete olie in 3-3½ minuten goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier.
Neem intussen de rosbief uit de pan en laat op een snijplank onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Snijd de rosbief in mooie plakken en serveer met de friet en spruiten.

Voedingswaarde

Per persoon: 850 kcal, 44 g eiwit, 45 g vet waarvan 11 g verzadigd, 62 g koolhydraten, 11 g vezels en 1,6 g zout

Serveertip

Lekker met een dot aioli

Pure & Rustic Fries (vers)

Deze ambachtelijke frites met schil ziet er niet alleen uit als zelfgemaakt maar je proeft de echte aardappelsmaak.

Lees meer Gratis proefpakket