Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Rotterzwam, waar leg dat dan?

Rotterzwam, waar leg dat dan?

Koffie is na olie, in waarde, de meest verhandelde grondstof ter wereld. Maar ook een inefficiënte. Uiteindelijk komt van de koffieplant slechts 0,2 % in je kopje terecht. De overige 99,8% wordt weggegooid of verbrand. RotterZwam geeft koffiedroes een tweede leven; als grondstof voor eetbare paddenstoelen!

#aanrecht-agrariërs

Het bijzondere en sympathieke initiatief is afkomstig van zes ras-Rotterdammers met duurzaam ondernemen in hun DNA. In het oude Tropicana-zwembad vonden zij de ideale locatie om de grijze oesterzwam te laten groeien op Rotterdams koffiedik. Immers, dit afgedankte goedje is een prima voedingsbodem voor de paddenstoel. Inmiddels levert RotterZwam oesterzwammen aan restaurants en cateraars in het 010-gebied en ontwikkelden ze een DIY Growth-kit voor thuis. Alle Nederlanders als aanrecht-agrariërs is het adagium.

Zelf een kwekerij beginnen

RotterZwam gelooft in het lokaal verwerken van reststromen tot lokale voedselproductie en het delen van kennis en waarde. Ze stimuleren ondernemers in het hele land zelf aan de slag te gaan en een eigen kwekerij te starten. Inmiddels hebben meer dan 40 ondernemers het Mushroom Master Program (MMP) succesvol gevolgd. 

Meer weten over het Mushroom Master Program? Kijk dan op www.rotterzwam.nl