Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Rucolastampot met garnalenkroketten
Rucolastampot met garnalenkroketten

Bereiding:
Kook de aardappelen in water met zout in 15-20 minuten gaar. Verhit de olie om te frituren tot 175 ºC. Bak de bevroren garnalenkroketten in 6-7 minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp of knijp de aardappelen fijn. Meng de crème fraîche en voldoende kookvocht erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat. Schep de rucola en kappertjes door de puree. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Verdeel de rucolastamppot over tien borden en leg op elk bord twee garnalenkroketten.

Voedingswaarde per persoon: 890 kcal, 25g eiwit, 40g vet waarvan 18g verzadigd, 100g koolhydraten, 14g vezels en 2,1g zout