Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Runderbavette met aardappelpreitaart

De aardappelpreitaart is eenvoudig te bereiden met behulp van de Creamy Cheese gratin. Deze gratin heeft dunne schijven, een consistente structuur en een verse smaak. Eenvoudig te bereiden, waardoor u focus heeft om uw runderbavette perfect te kunnen garen.

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 1 kilogram Aviko Gratin Creamy Cheese
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 2 stuks prei, ringen
  • 2 stuks knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • 1 kilogram runderbavette
  • Jus de veau of kruidenboter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • roomboter

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een quichevorm in met 1 eetlepel olijfolie en bekleed het met bladerdeeg. Was de prei en droog deze in een slacentrifuge. Klop de eieren los en meng deze met de Creamy Cheese gratin, prei, knoflook en breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Bereiding
Bestrooi de runderbavette met peper en zout. Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan. Laat de roomboter uitbruisen tot het iets begint te verkleuren. Bak op middelhoog vuur de runderbavette om en om goudbruin en leg het op een bakplaat. Gaar het vlees in de oven tot het vlees rosé is. Regenereer de aardappel-preitaart in de oven. Laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten op en warme plaats voor je het aansnijdt. Snijd de aardappel-preitaart in punten en leg op ieder bord een punt. Trancheer het vlees en dresseer op ieder bord 3 tot 4 plakken runderbavette. Serveer met een salade en jus de veau of kruidenboter.