Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
fregola recept

Extra knapperig zal dit hoofdgerecht smaken van Fregola met friet en puntasperges knapperig gemaakt door de tempura en panko.

10 personen

Wat heb je nodig?
  • 200gr Super Long 9mm
  • 100gr Groene puntasperge
  • 400gr Fregola
  • 1st Ui, gesnipperd
  • 1st Knoflookteen, geperst
  • 5st Minikomkommer, in plakjes
  • 20 eetl Panko
  • 10eetl Tempura
  • 2eetl Pesto
  • Tuinkers
  • Slamelange

Bereiding

  • Verhit een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan totdat deze glazig is,
  • Blus af met de bouillon en voeg de fregola toe,
  • Kook de fregola in circa 10 min beetgaar en breng op smaak met pesto,
  • Maak een tempura beslag en haal de frieten en asperges eerst door de tempura en daarna door de panko,
  • Herhaal dit met alle frieten en asperges en frituur deze op 180ÂșC krokant en goudbruin,
  • Schep de fregola op borden en leg hierop de krokante frieten en asperges,
  • Garneer af met de mini komkommer plakjes, sla en tuinkers.