Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Slow cooked konijnenbout met mosterd en pastinaak

Bij langzaam gegaarde konijnenbout weet je zeker dat alle smaken samenkomen tot een topgerecht. Een heerlijk klassiek wintergerecht maak je helemaal af met de tartiflettes.

10 personen

20 minuten + 6 uur oven

Wat heb je nodig?
  • 20 Aviko Tartiflettes
  • 10 konijnenbouten
  • 2 bollen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 500 g pastinaak, in plakjes
  • 400 ml droge witte wijn
  • 800 ml gevogeltefond
  • 3 volle el milde grove mosterd
  • 5-6 takjes tijm
  • 50 g rucola
  • braadslede

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 80 ºC. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper. Haal de knoflooktenen los van de bol en pel ze.
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en braad de konijnenbouten in 2-3 porties aan beide kanten aan. Leg ze in een passende braadslede, met de plakjes pastinaak ertussen.
Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de fond, de mosterd en de tijm toe. Breng tegen de kook en schenk het vocht over de konijnenbouten.
Dek de braadslede af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven. Laat de konijnenbouten in de oven 6 uur langzaam garen.
Bereid de tartiflettes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of combi-steamer. Leg de tartiflettes op een schaal, maal er peper naar smaak over en bestrooi met de rucola. Serveer de tartiflettes met de konijnenbouten en de pastinaak.

Voedingswaarde

Per persoon: 760 kcal, 40 g eiwit, 48 g vet waarvan 22 g verzadigd,35 g koolhydraten, 6 g vezels en 4,2 g zout

Variatietip

Vervang de konijnenbouten ook eens door kippenbouten. Voeg voor extra pit wat ringetjes rode peper toe.

Tartiflette

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket