Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Steak tartare van tonijn met bloemen & friet

Steak tartare van tonijn is een heerlijke zomerse variant op de klassieke steak tartare van mals rundvlees. Met bloemen een extra blikvanger!

10 Personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 2,5 kg Aviko Artisanale Frites
  • 1,5 kg heel verse tonijnfilet
  • 4 sjalotten, ragfijn gesnipperd
  • 150 g kappertjes, fijngehakt
  • tabasco chipotle saus (flesje), naar smaak
  • 300 g waterkers
  • 10 eidooiers
  • 100 g eetbare bloemen
  • olie om te frituren
  • eventueel een kookring

Snijd de tonijnfilet in piepkleine blokjes van 2-3 mm. Meng de tonijntartaar met driekwart van de sjalot en tweederde van de kappertjes. Breng op smaak met de chipotle sauce en zout.
Verhit de frituurolie tot 175 ÂșC. Bak de frites in porties in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant in de hete olie. Laat even uitlekken op vetvrij papier.
Verwijder intussen de harde steeltjes en verdeel de waterkers over 10 borden. Verdeel de tonijntartaar over de borden; gebruik desgewenst een kookring.
Leg een eidooier op elke tonijntartaar en bestrooi met de bloemen. Serveer de tonijntartaar met de friet en extra sjalot en kappertjes.

Per persoon: 700 kcal, 46 g eiwit, 31 g vet waarvan 9 g verzadigd, 56 g koolhydraten, 7 g vezels en 2,0 g zout

Tip: Pluk de bloemblaadjes van mooie grote bloemen los en meng ze door de tonijntartaar voor extra kleur en frisheid.

Tags
Salade Vis
La Cuisine Belge Artisanale Frites 12 mm

De onregelmatige snit en de goudbruine kleur geven de frites een ambachtelijke uitstraling. Na de bereiding serveert u uw gasten knapperige, goudbruine friet!

Lees meer Gratis proefpakket