Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Aviko stoofpotje ambachtelijke frieten

Belgische ambachtelijke frieten passen overal goed bij. Ze zorgen vaak voor de finishing touch. Bij een stoofpotje mogen ze niet ontbreken. Heerlijk voor op de menukaart voor deze winter. 

10

2uur 30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 2kg Aviko La Cuisine Belge Artisanaal
  • 2,5 kg stoofvlees
  • 3 el roomboter
  • 3el azijn
  • 4 st ui
  • 8 wortelen
  • 5 tk tijm
  • 5 blaadjes laurier
  • 5 flesjes bruin bier
  • 5 el mayonaise
  • 5 tl grove mosterd
  • 5 st kruidnagel
  • 5 pl ontbijtkoek
  • peper en zout

Bereiding:
Pel de uien en snijd deze in partjes. Verhit de helft van de roomboter in een braadpan. Fruit de uien op matig vuur aan. Laat de uien niet te bruin bakken en houd de helft apart. Verhit de overige boter in een bakpan op matig vuur. Schroei de stukken vlees in de bakpan tot ze goudbruin gekleurd zijn en breng op smaak met peper en zout. Doe het aangebakken stoofvlees in de braadpan bij de uien. Blus de bakpan af met het bier en roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt. Giet het bier bij het vlees en de uien. Voeg vervolgens het azijn, laurier, tijm, kruidnagel en de helft van de mosterd toe en laat het stoofvlees op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe door het vlees en voeg eventueel wat water toe. Voeg de wortelen toe zodra het vlees nog een kwartier moet garen. Voeg de apart gehouden uien en de plakken ontbijtkoek toe nadat het stoofvlees gaar is. Laat het geheel nog een minuut sudderen, zodat de ontbijtkoek oplost en de saus goed bind. Proef alles en voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe. Bereid de Aviko Belgische frieten volgens de verpakking. Maak de mosterd-mayonaise van de mayonaise en de overige mosterd en serveer met Aviko Belgische frieten.

La Cuisine Belge Artisanale Frites 12 mm

De onregelmatige snit en de goudbruine kleur geven de frites een ambachtelijke uitstraling. Na de bereiding serveert u uw gasten knapperige, goudbruine friet!

Lees meer Gratis proefpakket