Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Supercrunch salad rolls

Een creatie waarbij de gast zelf aan de slag gaat en dat zorgt voor een interactieve beleving. Dit is een variant op een Vietnamees gerecht; aan tafel ingerolde springrolls van kraakverse ingrediënten in een zacht rijstvel. Een prachtige inspiratie voor een nieuwe stijl salade met veel meer beleving voor de gast. De warme en krokante Super Crunch Frites en de tempura van tong zorgen voor een magnifieke combinatie waar uw gasten zeker voor terugkomen.

10 Personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • Supercrunch frites: 500 gram Aviko Super Crunch Frites, 2 gram Uienpoeder (gevriesdroogd), 2 gram Zout
  • Komkommer zoetzuur: 1 Komkommer, 5 dl Water, 5 dl Azijn, 500 gram Suiker, 100 gram Verse gember, schoongemaakt, 4 stengels Citroengras, 6 stuks Steranijs, 20 Koriander korrels
  • Superkrokante tempura van platvis: 200 gram Platvisfilet (neem seizoensverantwoorde vis, in aug/sept bv. tong), Tempurameel, Wodka, Panko
  • Kruidensalade: verse koriander, verse basilicum, verse munt, verse bieslook, gemengde salade mesclun
  • Frisse saus van komkommer en mosterzaad: 3 eetl. Komkommerbrunoise, 1 eetl. Inlegvocht komkommer zoetzuur (zie boven), 6 eetl. Grove mosterd, 3 eetl. Japanse mayonaise, 3 eetl. Gesneden bosui, Zout en peper
  • Overigen: 20 Ronde rijstvellen (Thais of Vietnamees)

Werkwijze super crunch frites

  • Meng het uienpoeder met het zout.
  • Weeg de benodigde hoeveelheid frites af.
  • Frituur de frites krokant in vloeibaar frituurvet of arachideolie.
  • Bestrooi ze direct met het uienzout.

Werkwijze komkommer

  • Maak het inmaakvocht een dag van tevoren.
  • Kook hiervoor alle ingrediënten, behalve de komkommer, op en laat 10 minuutjes trekken.
  • Laat minimaal 24 uur infuseren.
  • Snijd de komkommer in lange strips en trek het samen met het inmaakvocht vacuüm.
  • Laat minimaal 4 uur intrekken.

Werkwijze tempura

  • Snijd de visfilet in dunne repen.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Maak een tempura van het tempurameel en koude wodka. We nemen wodka in plaats van water want tijdens de bereiding verdampt alcohol sneller dan water, waardoor je een superkrokant resultaat krijgt.
  • Haal de visreepjes door de tempura en vervolgens door de panko.
  • Frituur direct in arachideolie van 180°C.
  • Laat uitlekken op een schaal die bekleed is met keukenpapier.

Werkwijze komkommersaus

  • Bestrooi de komkommerbrunoise met 1 theelepel grof zout en 1 theelepel suiker en laat 10 minuten intrekken.
  • Giet het vrijgekomen vocht eraf en meng het met het inlegvocht van de komkommer.
  • Meng er nu de overige ingrediënten door.

Werkwijze kruidensalade

  • Pluk alle kruiden en meng met de salade. 

Afwerking

  • Doe alle ingrediënten afzonderlijk in schaaltjes.
  • Vul een grote RVS kom met warm water uit de kraan.
  • Leg de rijstvellen er in en laat weken.
  • Serveer de geweekte rijstvellen op een apart schaaltje.
  • De gast rolt zelf de salad rolls. Adviseer wel hoe het werkt.
  • De gast neemt een rijstvel en doet daar zoetzuur van komkommer, naar wens kruidensalade, tempura en natuurlijk de Super Crunch Frites op en rolt het in.
  • De gast dipt de salad roll in de komkommer mosterdsaus.
Tags
Vis
SuperCrunch Fresh

De enige verse friet die minstens 30 minuten knapperig blijft en 60 minuten onder een warmtelamp.

Lees meer Gratis proefpakket