Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Sweet Potato Fries met Chocoladezout en vanille-dip

Met de Sweet Potato Fries kun je alle kanten op. Zonder er iets aan te doen, zijn ze al heerlijk. Je kunt ze nog veel meer smaak geven. Bijvoorbeeld met chocoladezout en vanille-dip, zoals in onderstaand recept staat omschreven. 

10 personen

10 minuten

Wat heb je nodig?
  • 2kg Aviko sweet potato fries
  • 100ml room
  • 150g poedersuiker
  • 5g vanille
  • 50g munt, gesneden
  • 500g zeezout (fijn)
  • 50g cacaopoeder
  • 25g suiker
  • 10g sinaasappelrasp
  • 15g Café de Paris kruidenmix

Voeg voor de chocoladezout de zeezout, cacaopoeder, suiker en café de paris kruidenmix samen. Meng dit vervolgens goed met elkaar door. Sluit het mengsel vervolgens af in een luchtdicht potje. 

Frituur de Aviko Sweet Potato Fries circa 3 minuten lang in 175 graden. Besprenkel de Sweet Potato Fries na het bakken met de chocoladezout. Zorg hierbij voor een evenredige verdeling. Voeg voor de vanille-dip de room, vanille en poedersuiker aan elkaar toe en vermeng de ingrediënten tot dat alles goed is opgenomen in de room. Serveer de Sweet Potato Fries en vanille dip afgewerkt met verse munt en sinaasappelrasp.

Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis proefpakket