Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Sweet Potato (Fries): verrassend en lekker!

serveersuggestie Sweet Potato (Fries)

Met de aardappel in de hoofdrol maak je de heerlijkste gerechten. Aardappels zijn er in diverse soorten en maten. Wat dacht je van de zoete aardappel? De oranje variant valt niet alleen op qua kleur, maar smaakt ook nog eens super lekker. Je kunt er bovendien eindeloos mee variëren. Kortom, een onderscheidend product die niet op jouw menukaart mag ontbreken.

De oorsprong van de zoete aardappel

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De naam doet vermoeden dat dit knolgewas een zoete variant van de ''gewone'' aardappel is. Echter, dit is niet het geval. De zoete aardappel is een groente en komt uit de windefamilie. De ''gewone'' aardappel behoort tot de nachtschadefamilie.
De zoete aardappel en de gewone aardappel zijn weliswaar geen familie, maar lijken qua voedingsstoffen wel op elkaar. Zoete aardappelen zijn echter gezonder dan de gewone aardappel. Zo bevatten ze veel vitaminen en mineralen zoals zink, calcium en kalium. Ongeveer de dubbele hoeveelheid ten opzichte van de traditionele aardappel.

Unieke recepten met zoete aardappel

Door de bijzondere smaak is de zoete aardappel zeer geschikt om te gebruiken als basis voor een heerlijk hoofdgerecht. Dit gewas wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld de Surinaamse keuken. Door de zoetige smaak worden bijvoorbeeld pittige gerechten wat meer in balans gebracht. Van de zoete aardappel kun je ook heerlijke friet maken. Om tijd te besparen kun je hiervoor ook onze Sweet Potato Fries gebruiken. Deze kun je natuurlijk als bijgerecht serveren, maar ook goed combineren met je hoofdgerecht.

Speciaal voor jou hebben we heerlijke gerechten met Sweet Potato Fries samengesteld: