Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Tagliata van ossenhaas is een van dé Italiaanse klassiekers. Tagliata van biet zorgt voor een verfijnde vegetarische variant op jouw menukaart.

10 personen

30 minuten + 30 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
  • 1,5 kg rauwe rode bietjes
  • 300 ml olijfolie extra vierge
  • 100 g rucola
  • 30 zongedroogde tomaatjes
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • crema di balsamico
  • fleur de sel, om te bestrooien
  • olie om te frituren
  • mandoline

Bereiding

Boen de bietjes schoon en schil ze eventueel (zie tip). Schaaf de bietjes op de mandoline in flinterdunne plakjes. Meng de bietjes met de helft van de olijfolie en zout naar smaak. Laat de plakjes minstens 30 minuten marineren en zachter worden.
Dresseer de bietjes mooi op 10 borden. Leg er de rucola bij of op. Verdeel de tomaatjes en pijnboompitten over de rucola.
Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin
en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier. Bestrooi met wat fleur de sel.
Druppel de rest van de olijfolie over de rucola en besprenkel de bietjes met de balsamicocrème. Bestrooi met
zout en peper naar smaak. Serveer met de zoete aardappelfriet.

Per persoon:

885 kcal, 9 g eiwit, 62 g vet waarvan 9 g verzadigd, 66 g koolhydraten, 13 g vezels en 2,1 g zout

Tip:

Jonge bietjes hebben een dunne, malse schil en hoeven niet geschild te worden.

Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis proefpakket