Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Tartiflette met groentenspiesjes

Met de premium gratins van Aviko wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan het menu wel heel eenvoudig. Om je hierbij te helpen, hebben wij onder andere een recept van tartiflette met groentenspiesjes voor je samengesteld. Laat je inspireren!

10 personen

60 minuten

Wat heb je nodig?
  • 4 Aviko tartiflettes
  • 20 mililiter olijfolie
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • Pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en oregano
  • Zout en peper uit molen
  • Houten spiesen

Snijd of schaaf de courgettes in dunne, lange plakken. Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd een kwart van de pompoen met schil in kleine stukken van ongeveer 3 centimeter. Blancheer deze beetgaar in +/- 5 minuten. Spoel ze daarna goed koud. 

Rijg een courgetteplak aan een spies en vervolgens een pompoenblokje. Herhaal dit proces zodat de courgette om de pompoen heen lust. Op deze manier vul je elke spies.

Maal de kruiden en knoflook met de olijfolie fijn in een keukenmachine. Doe de verkregen kruidenolie in een platte schaal of bakje. Leg de spiesen hierin en laat deze een half uur marineren. Verwarm ondertussen de ovengrill op ongeveer 200 graden. Rooster de spiesen tot ze mooi van kleur en gaar zijn. Bestrooi de spiesen met peper en zout naar smaak. 

Serveer de spiesen met de tartiflette’s.

Tartiflette

De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket