Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Thaise auberginecurry met kwarteleitjes en zoete aardappelfriet

Deze vegetarische pittige curry combineert fantastisch met de zoete aardappelfriet en gaat een van de favorieten van de menukaart worden. De curry kan helemaal worden voorbereid en kort voor het serveren opgewarmd.

10 Personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
  • 4 el zonnebloemolie
  • 100 g Thaise rode currypasta
  • 3 aubergines, in blokjes
  • 1 l kokosmelk
  • 500 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 40 kwarteleitjes
  • ½ bosje (Thaise) basilicum
  • olie om te frituren

Verhit in een wok de olie. Fruit de currypasta tot de geur vrijkomt. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten mee.

Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en stoof de auberginecurry nog 5 minuten.

Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard. Laat ze onder stromend koud water schrikken en pel ze.

Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier. Bestrooi met wat fleur de sel.

Verwarm intussen de auberginecurry eventueel opnieuw. Voeg de kwarteleitjes toe en warm 2-3 minuten mee.

Schep de auberginecurry in 10 kommen en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de zoete aardappelfriet.

Per persoon: 970 kcal, 22 g eiwit, 66 g vet waarvan 25 g verzadigd, 64 g koolhydraten, 14 g vezels en 1,8 g zout

Tip: Ook peultjes, stukjes groene asperge en cherrytomaatjes zijn heerlijk in deze curry.

Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis proefpakket