Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Tips voor een terras met blije gasten!

Buiten eten is één van de grootste trends in de Nederlandse Horeca. Is jouw terras al zomerproof? Vier het Seizoen geeft je aantal tips waardoor je meer uit je terras kan halen dit seizoen!

Houd het simpel

Kies gerechten die voor de keuken weinig handelingen vergen. Snelheid telt buiten nog meer dan binnen. Laat bij je keuze voor de menukaart meewegen of je mise-en-place kunt bereiden of waar je leverancier al wat voorwerk voor je kan doen! Een aantal makkelijke en toch verrassende mise-en-place gerechten vind je hier

De Kruidenquiche met yoghurt, tomaatjes en parmaham is bijna helemaal voor te bereiden in de mise-en-place. Alleen nog even warm maken als het besteld wordt! 

Fingerfood verkoopt!

Wanneer jouw gasten voor een drankje op het terras komen, willen ze daar graag iets (lichts) bij eten, fingerfood is hiervoor ideaal. Fingerfood hoeft niet ingewikkeld te zijn, het zal de gast meer gaan om de combinatie drankje en hapje.

De terrasgerechten van 2018

Oesters en rib fingers zijn volgens kenners de trend van deze zomer. Maak ze zelf en laat dat zien. Zet een buitengrill op het terras of een geweldige mooie grote bak ijs met oesters. Zien doet eten! Zorg hierom dat jouw specials te zien zijn door een extra terraskaartje met jouw special, bijvoorbeeld de Oerfriet 6 x dips.

Comfort food maar wel goed!

Je scoort echt met zelf gemaakt en kwalitatief goede ingrediënten. Denk aan huisgemaakte kroketjes, ambachtelijke bitterballen, culinaire hamburgers en goede smaakvolle friet, bijvoorbeeld Oerfriet. Bestel vandaag nog een GRATIS proefpakket van Aviko Oerfriet.  

Is je gerecht fotogeniek?

Zorg voor eten met een WOW effect. Het terras en bord moet er top uitzien. Zo mooi dat het gepost wordt op social media. Je zult versteld staan, hoe het werkt.  

Delen is vermenigvuldigen

Is het even rustig op het terras, of wil je eens wat nieuws proberen? Laat je gasten proeven. Deel wat lekkers uit. Wedden dat je gasten langer blijven zitten en nog wat bestellen. Zo wordt delen vermenigvuldigen. Gasten voelen zich ook enorm vereerd als ze mee mogen proeven.

Gezelligheid kent geen tijd!

Zorg voor een gezellig terras. Schoon, opgeruimd, uitnodigend, lekkere stoelen. Schaf een paar mooie heaters aan, maak het af met zachte kussens en hier en daar een dekentje.. Gasten gaan eerder zitten, blijven langer en consumeren zo meer.

Heb jij nog leuke en interessante tips voor jouw collega’s deel ze op onze Facebookpagina