Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
menu inspiratie Tomaat en mozzarella gratin met verse tonijn

4 personen

30 minuten

Wat heb je nodig?
  • 8 Aviko tomaat en mozzarella gratins
  • 8 dunne plakjes verse tonijn
  • 50 milliliter witte wijn
  • 150 milliliter room
  • 75 gram kleine kappertjes
  • 1 eetlepel blanke rouxkorrels
  • Zout en peper uit molen

Laat de aardappelgratin met tomaat en mozzarella iets ontdooien. Snijd de aardappelgratin met tomaat en mozzarella daarna horizontaal doormidden. Leg de dunne plakjes tonijn tussen de helften van de gratins. Plaats vervolgens de gevulde aardappelgratin met tomaat en mozzarella in de oven.

Laat de witte wijn intussen iets inkoken. Voeg de room en de kappertjes toe en laat het geheel nog iets inkoken. Eventueel binden met roux. Breng de saus op smaak met eventueel wat peper en zout.

Serveer de aardappelgratin met tomaat en mozzarella met groente of sla naar keuze.

De saus kan apart of over de gratins worden geserveerd.

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

De combinatie van hoogwaardige ingrediƫnten en ons productieproces zorgen ervoor dat de gratins niet alleen heerlijk zijn maar ook hun vorm behouden. Hierdoor wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan uw menu wel heel eenvoudig.

Lees meer Gratis proefpakket