Inspiratie voor chefs

Gastvrijheid bij restaurant 't Anker

Op bezoek bij restaurant ’t Anker, waar eigenaresse Gepke Bechthold laat zien wat gastvrijheid voor hen betekent. Hoe gastvrij ben jij met jouw restaurant? Wil jij weten hoe goed jij scoort? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op een persoonlijke gastvrijheidscheck in jouw restaurant.

Lees meer

Aanbod vegetarische gerechten in horeca onvoldoende

Met name millennials kiezen steeds vaker bewust voor minder vlees en vis. Dat blijkt uit online onderzoek door Toluna in opdracht van Aviko Foodservice onder 300 respondenten tussen de 18 en 35 jaar die flexitariër zijn. Supermarkten spelen al goed in op de vega trend. Het aanbod en de diversiteit van vegetarische gerechten op de menukaart van restaurants is echter nog niet optimaal...

Lees meer
Speel jij met jouw kaart al in op de vega trend?

Speel jij met jouw kaart al in op de vega trend?

Maar liefst 60% van de flexitariërs vindt de diversiteit van vegetarische gerechten op de menukaart van restaurants matig tot slecht. Dit bleek uit ons eerdere onderzoek hierover. Dit hoge percentage verraste ons en we besloten daarom de proef op de som te nemen. We hebben 200 menukaarten van verschillende restaurants naast elkaar gelegd om te beoordelen of die diversiteit werkelijk zo teleurstellend is.

Lees meer

Online masterclass met Ruud

Wel eens gewerkt met Picanha? Ruud legt je in deze online masterclass uit hoe jij dit prachtig stuk vlees kan bereiden geserveerd met de Franse klassieker Gratin Dauphinois.

Lees meer
Zoete aardappelfriet met geitenkaas wellington

Vier maal inspiratie voor jouw kerstmenu

Ben jij al opzoek naar inspiratie voor jouw kerstmenu? Wij helpen je alvast op weg met oriënteren om een mooi seizoensgebonden kerstmenu te serveren. Daarom zetten wij alvast vier recepten voor jou op een rij die zowel smakelijke als efficiënt zijn voor deze drukke periode. Ga goed voorbereid de drukte tegemoet met deze vier recepten.

Lees meer

Go slow

Marjan Ippel is foodtrendwatcher en culinair journalist en heeft haar eigen trendbureau Talkin’ Food. In deze blog geeft Marjan een kijkje in de toekomst van het 'nieuwe' restaurant. Waarin samen zijn en tijd voor elkaar hebben centraal staat.

Lees meer

Kidsproof met kerst

De meeste kinderen zijn slecht in stilzitten. Het – uitgebreide - kerstdiner is voor families dan ook vaak een uitdaging. Een paar tips voor een gezellige en vooral relaxte kerst aan tafel!

Lees meer

Drie keer stoof

We zijn fan van stoofpotten in de winter. Alleen al de geur als je het stoofpotje serveert. Dus zet je braadpan op het vuur en stoven maar! Met een goede voorbereiding kan jij je stoofpotten al klaar hebben voor dat de drukte begint. Wij zetten drie recepten voor je klaar zodat jij stressvrij de winter door kan!

Lees meer
Glansrol voor groenten

Een glansrol voor groenten

We omarmen massaal de groenten. Een stuk sexier dan vlees, vindt chefkok Jonathan Karpathios

Lees meer

Gastvrijheid is een ambacht

Lees hier de nieuwe blog van Marjan Ippel. Marjan is foodtrendwatcher en culinair journalist en heeft haar eigen trendbureau Talkin' Food. Voor Vier het Seizoen schrijft zij elke maand een blog over food en foodtrends. Deze maand schrijft zij over gastvrijheid in de horeca. Hoe gastvrij is jouw restaurant?

Lees meer
Winter barbecue

Laat de kou maar komen!

Portobello’s op het vuur, broodjes grillen, visje draaien… Ook benieuwd naar hoe jij je gasten buiten kunt verrassen?

Lees meer

Feest op tafel

Het Oktoberfest wordt allang niet meer exclusief in Duitsland gevierd en biedt veel meer culinaire inspiratie dan alleen het bier. Een idee voor een Oktoberfest menu of -themaweek?

Lees meer
Flammkuchen

Vlammen op tafel

Opeens doken de Flammkuchen overal op bij foodfestivals. Wat maakt deze Duitse lekkernij zo populair?

Lees meer

Haute Friture

Nederlanders doen zich graag tegoed aan wat snacks bij de borrel. In veel gevallen blijft het bij de geijkte portie bitterballen of een variatie van bittergarnituur. Belgen pakken het grootser aan. Zij maken van het snackmoment een echte culinaire beleving met gevarieerde keuzes zoals bijvoorbeeld jalapeño snacks, garnalenkroketten en mozzarella fingers.

Lees meer

Home friet home

Onze zuiderburen frituren wat af. Het perfecte frietje is daar serious business, die wordt bewaakt door de Orde van de Gulden Puntzak. Wat maakt Belgische ‘fritten’ nu zo speciaal en hoe nemen we dat geheim huiswaarts?

Lees meer

Of je worst lust?

Jazeker! En dan hebben we het over de oneindig lekkere worstvarianten die de ambachtelijke worstmakers van nu weten te maken.

Lees meer

Win het boek de Worst Story

De Worst Story bevat meer dan 80 unieke recepten om zelf worst te maken en te koken met worst. Wil jij meester worden in het maken van je eigen worsten? Wij geven 5 van deze boeken weg!

Lees meer

Doe maar duits

Jawohl! 3x Duits voor een smaakvol najaar.

Lees meer
mayonaise van Jonnie Boer

MMMMAYONAISE

Wij zijn er dol op, vooral bij friet is een goede mayonaise onontbeerlijk. Benieuwd naar het geheim van de Librije mayonaise van Jonnie Boer? Dat lees je hier

Lees meer

Onze buren, dat zijn pas aardappeleters

Lees hier de nieuwe blog van Marjan Ippel. Marjan is foodtrendwatcher en culinair journalist en heeft haar eigen trendbureau Talkin' Food. Voor Vier het Seizoen schrijft zij elke maand een blog over food en foodtrends. Dacht je dat Nederlanders aardappeleters zijn? Marjan nam eens een kijkje bij onze buren.

Lees meer
Champignon ware gezondheids 'champ'

Champignon ware gezondheids 'champ'

Champignons zijn in alle opzichten een supergroente. De variatiemogelijkheden en bereidingswijzen zijn eindeloos. Champignons hebben alles in zich om te voorzien in de behoefte van de moderne consument. Die wil lekker, gezond en gevarieerd eten maar heeft weinig tijd om elke dag uitgebreid in de keuken te staan. Dit zien we ook in de foodservice terug. Ook daar neemt de behoefte aan gevarieerde, gezonde voeding toe, terwijl er minder tijd is om te koken. Over gezond gesproken, hoe zit dat met de champignon?

Lees meer

De kracht van kruiden

In het bos, aan het water, in je tuin en in de stad. Er zijn zeker 200 soorten eetbare planten en kruiden die extra smaak kunnen geven aan je maaltijd. Dit najaar gaan we gewoon op wildsafari in de eigen achtertuin.

Lees meer

boek erbij

Soms wil je gewoon even wat inspiratie en informatie opdoen voor het nieuwe seizoen. Wij zetten vier toppers van kookboeken voor je op een rij die jou helpen om van de herfst een succes te maken

Lees meer

Kijkje in de keuken bij RAUW

Inspiratie op doen bij een andere chef? Maarten geeft je een 'kijkje in de keuken' bij RAUW.

Lees meer
Spot on Champignon

Trendalert: spot on de champignon

We eten zo'n 3 kilo champignons per persoon per jaar en de consumptie en belangstelling voor het 'geheim uit de grond' stijgt. In de schappen van supermarkten en groothandels vinden we steeds meer exotische varianten. Er is geen twijfel over mogelijk: de champignon is hot.

Lees meer

Online masterclass van Maarten bij RAUW

Inspiratie op doen bij een andere chef? Maarten geeft je een 'kijkje in de keuken' bij RAUW. Hierin laat hij zien hoe hij zijn favoriete herfstgerecht, eend uit het hooi met herfstgarnituren bereidt. Laat je inspireren en lees snel verder

Lees meer
comeback van de gans

Comeback van de gans

Ga jij je gasten verrassen met zo’n verrassend stukje wild, vol van smaak?

Lees meer

Rotterzwam, waar leg dat dan?

Koffie is na olie, in waarde, de meest verhandelde grondstof ter wereld. Maar ook een inefficiënte. Uiteindelijk komt van de koffieplant slechts 0,2 % in je kopje terecht. De overige 99,8% wordt weggegooid of verbrand. RotterZwam geeft koffiedroes een tweede leven; als grondstof voor eetbare paddenstoelen!

Lees meer
Marjan Ippel

Elke chef is op zoek naar Umami

Dat het een goed idee is om wat minder vlees te consumeren, gaat er na zoveel wetenschappelijk bewijs bij de meeste mensen wel in. Beter voor de eigen gezondheid én voor die van moeder aarde. Wie wil dat niet? Maar daarna stokt het. Want hoe gaan we dat bereiken?

Lees meer

Presentatie maakt het verschil

Allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen, dat is Shared Dining. Sharing! Een bordje om te delen maakt de ervaring compleet. Ook de presentatie is belangrijk: of het eten lekker smaakt hangt namelijk af van verschillende factoren.

Lees meer

Is jouw menu al kidsproof?

Kinderen zijn te verleiden met een origineel aanbod op de menukaart. Ook zij willen iets te kiezen hebben. Speciaal voor de kids hebben wij een menukaart samengesteld met een aantal leuke recepten. Download hem nu!

Lees meer

Onderschat het belang van de jonge gast niet!

Uit onderzoek onder ouders met kinderen blijkt, dat kinderen een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een restaurant. Dit maakt hen een belangrijke groep om rekening mee te houden. Wij hebben uitgezocht hoe families een restaurant kiezen en hoe jij het beste in kan spelen op deze groep gasten.

Lees meer

Poutine: het typisch Canadese gerecht

Poutine is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Canada. Het wordt daar ook wel gezien als het nationale gerecht: friet bedekt met kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten. Inmiddels bestaan er vele variaties van dit Canadese comfort food. Wij hebben een aantal originele poutine recepten voor je samengesteld!

Lees meer

Van snelle snack tot hip hoofdgerecht

We kunnen er niet omheen: hamburgers zijn hot. Tegenwoordig vind je ze in allerlei vormen op de menukaart van restaurants en deze ‘snacks’ hebben het niveau van fastfood allang overstegen. Hoe zit het eigenlijk met deze hamburger-evolutie?

Lees meer
Verras je gasten deze lente met ambachtelijke friet met schil!

Serveer eens ambachtelijke friet met schil!

Met de ambachtelijke Pure & Rustic Fries kun jij je als chef-kok onderscheiden. Deze frieten zien er nét even iets anders uit dan het ‘’gewone’’ frietje. Jouw gasten zien én proeven dit.

Lees meer

De aardappel: daar zit heel wat in

Aardappels zitten boordevol goede voedingsstoffen. Drie goede redenen om aardappels vaker mee te nemen in je menuplanning.

Lees meer

Foodtrends om van te houden

Trendwatchers voorspellen weer een hele lijst aan foodtrends voor het nieuwe jaar. Leuk, maar je krijgt als chef-kok misschien het gevoel dat je overal ‘iets mee moet doen’. Niets is minder waar, als je het mij vraagt. Inspelen op foodtrends is leuk en goed, maar doe het bewust en kies een trend die bij je past en waar jij achter staat. Dit lijkt heel voor de hand liggend maar dat is niet altijd zo.

Lees meer

Hoe verleid jij jouw gasten?

Buiten de deur eten is weer enorm in trek bij met name millennials. Dit zorgt voor een toenemende vraag naar producten met toegevoegde waarde. Hoe verleid jij jouw gasten én hoe bied jij hen de beleving waarnaar ze op zoek zijn?

Lees meer