Champignon ware gezondheids 'champ'

Champignon ware gezondheids 'champ'

Champignons zijn in alle opzichten een supergroente. De variatiemogelijkheden en bereidingswijzen zijn eindeloos. Champignons hebben alles in zich om te voorzien in de behoefte van de moderne consument. Die wil lekker, gezond en gevarieerd eten maar heeft weinig tijd om elke dag uitgebreid in de keuken te staan. Dit zien we ook in de foodservice terug. Ook daar neemt de behoefte aan gevarieerde, gezonde voeding toe, terwijl er minder tijd is om te koken. Over gezond gesproken, hoe zit dat met de champignon?

Lees meer

Trendalert: spot on de champignon

We eten zo'n 3 kilo champignons per persoon per jaar en de consumptie en belangstelling voor het 'geheim uit de grond' stijgt. In de schappen van supermarkten en groothandels vinden we steeds meer exotische varianten. Er is geen twijfel over mogelijk: de champignon is hot.

Lees meer
De kracht van kruiden

De kracht van kruiden

In het bos, aan het water, in je tuin en in de stad. Er zijn zeker 200 soorten eetbare planten en kruiden die extra smaak kunnen geven aan je maaltijd. Dit najaar gaan we gewoon op wildsafari in de eigen achtertuin.

Lees meer

Boek erbij

Soms wil je gewoon even wat inspiratie en informatie over de wilde keuken. We zetten twee kookbijbels van het jagen op een rij.

Lees meer

Kijkje in de keuken bij RAUW

Inspiratie op doen bij een andere chef? Maarten geeft je een 'kijkje in de keuken' bij RAUW.

Lees meer

Online masterclass van Maarten bij RAUW

Inspiratie op doen bij een andere chef? Maarten geeft je een 'kijkje in de keuken' bij RAUW. Hierin laat hij zien hoe hij zijn favoriete herfstgerecht, eend uit het hooi met herfstgarnituren bereidt. Laat je inspireren en lees snel verder

Lees meer
comeback van de gans

Comeback van de gans

Ga jij je gasten verrassen met zo’n verrassend stukje wild, vol van smaak?

Lees meer

Rotterzwam, waar leg dat dan?

Koffie is na olie, in waarde, de meest verhandelde grondstof ter wereld. Maar ook een inefficiënte. Uiteindelijk komt van de koffieplant slechts 0,2 % in je kopje terecht. De overige 99,8% wordt weggegooid of verbrand. RotterZwam geeft koffiedroes een tweede leven; als grondstof voor eetbare paddenstoelen!

Lees meer
Marjan Ippel

Elke chef is op zoek naar Umami

Dat het een goed idee is om wat minder vlees te consumeren, gaat er na zoveel wetenschappelijk bewijs bij de meeste mensen wel in. Beter voor de eigen gezondheid én voor die van moeder aarde. Wie wil dat niet? Maar daarna stokt het. Want hoe gaan we dat bereiken?

Lees meer

Het gratis proefpakket

Als chef-kok kun je gratis een proefpakket aanvragen. Deze box zit vol met inspiratie. Je kunt zelf kiezen welk product je in deze doos wilt ontvangen. Ga je bijvoorbeeld voor gemak en ambacht met de premium gratins? Of kies je toch liever voor ambachtelijke frieten zoals Pure & Rustic? Waar jouw voorkeur ook naar uit gaat, inspiratie is gegarandeerd!

Lees meer

Presentatie maakt het verschil

Allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen, dat is Shared Dining. Sharing! Een bordje om te delen maakt de ervaring compleet. Ook de presentatie is belangrijk: of het eten lekker smaakt hangt namelijk af van verschillende factoren.

Lees meer

Is jouw menu al kidsproof?

Kinderen zijn te verleiden met een origineel aanbod op de menukaart. Ook zij willen iets te kiezen hebben. Speciaal voor de kids hebben wij een menukaart samengesteld met een aantal leuke recepten. Download hem nu!

Lees meer

Onderschat het belang van de jonge gast niet!

Uit onderzoek onder ouders met kinderen blijkt, dat kinderen een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een restaurant. Dit maakt hen een belangrijke groep om rekening mee te houden. Wij hebben uitgezocht hoe families een restaurant kiezen en hoe jij het beste in kan spelen op deze groep gasten.

Lees meer

Poutine: het typisch Canadese gerecht

Poutine is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Canada. Het wordt daar ook wel gezien als het nationale gerecht: friet bedekt met kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten. Inmiddels bestaan er vele variaties van dit Canadese comfort food. Wij hebben een aantal originele poutine recepten voor je samengesteld!

Lees meer

Van snelle snack tot hip hoofdgerecht

We kunnen er niet omheen: hamburgers zijn hot. Tegenwoordig vind je ze in allerlei vormen op de menukaart van restaurants en deze ‘snacks’ hebben het niveau van fastfood allang overstegen. Hoe zit het eigenlijk met deze hamburger-evolutie?

Lees meer

Serveer eens ambachtelijke friet met schil!

Met de ambachtelijke Pure & Rustic Fries kun jij je als chef-kok onderscheiden. Deze frieten zien er nét even iets anders uit dan het ‘’gewone’’ frietje. Jouw gasten zien én proeven dit.

Lees meer
de aardappel: daar zit heel wat in!

De aardappel: daar zit heel wat in

Aardappels zitten boordevol goede voedingsstoffen. Drie goede redenen om aardappels vaker mee te nemen in je menuplanning.

Lees meer

Het gratis proefpakket

Als chef-kok kun je gratis een proefpakket aanvragen. Deze box zit vol met inspiratie. Je kunt zelf kiezen welk product je in deze doos wilt ontvangen. Ga je bijvoorbeeld voor gemak en ambacht met de premium gratins? Of kies je toch liever voor ambachtelijke frieten zoals Pure & Rustic? Waar jouw voorkeur ook naar uit gaat, inspiratie is gegarandeerd!

Lees meer
Tips van Tom - blogger Vier het seizoen

Foodtrends om van te houden

Trendwatchers voorspellen weer een hele lijst aan foodtrends voor het nieuwe jaar. Leuk, maar je krijgt als chef-kok misschien het gevoel dat je overal ‘iets mee moet doen’. Niets is minder waar, als je het mij vraagt. Inspelen op foodtrends is leuk en goed, maar doe het bewust en kies een trend die bij je past en waar jij achter staat. Dit lijkt heel voor de hand liggend maar dat is niet altijd zo.

Lees meer

Aanbod vegetarische gerechten in horeca onvoldoende

Met name millennials kiezen steeds vaker bewust voor minder vlees en vis. Dat blijkt uit online onderzoek door Toluna in opdracht van Aviko Foodservice onder 300 respondenten tussen de 18 en 35 jaar die flexitariër zijn. Supermarkten spelen al goed in op de vega trend. Het aanbod en de diversiteit van vegetarische gerechten op de menukaart van restaurants is echter nog niet optimaal...

Lees meer
Speel jij met jouw kaart al in op de vega trend?

Speel jij met jouw kaart al in op de vega trend?

Maar liefst 60% van de flexitariërs vindt de diversiteit van vegetarische gerechten op de menukaart van restaurants matig tot slecht. Dit bleek uit ons eerdere onderzoek hierover. Dit hoge percentage verraste ons en we besloten daarom de proef op de som te nemen. We hebben 200 menukaarten van verschillende restaurants naast elkaar gelegd om te beoordelen of die diversiteit werkelijk zo teleurstellend is.

Lees meer

Hoe verleid jij jouw gasten?

Buiten de deur eten is weer enorm in trek bij met name millennials. Dit zorgt voor een toenemende vraag naar producten met toegevoegde waarde. Hoe verleid jij jouw gasten én hoe bied jij hen de beleving waarnaar ze op zoek zijn?

Lees meer