Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Visfilet met gepofte tomaten, citroen-pimentsaus en sweet potato fries

Oranje van kleur met een zoetige smaak: Sweet Potato Fries. De bijzondere smaak maakt dit product zeer geschikt om te gebruiken als basis voor een heerlijk hoofdgerecht. Wij doen een suggestie: visfilet met gepofte tomaten, citroen-pimentsaus en Sweet Potato Fries.

10 personen

50 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1,6 kilogram Sweet Potato Fries
  • 400 gram sjalotten
  • 1 rode peper
  • 300 gram citroenen
  • 1 eetlepel gemalen pimentkorrels
  • 75 gram bruine suiker
  • 200 gram boter
  • 500 milliliter melk
  • Zout
  • 10 visfilets (à 150 gram, bijvoorbeeld snoekbaars)
  • 1 kilogram cherrytomaten
  • 1 bosje verse munt
  • 1 bosje verse koriander
  • Kaneelpoeder en nootmuskaat

Hak de sjalotten en de rode peper fijn. Snij vervolgens de citroenen doormidden. Pers de ene helft uit en snij de andere helft steeds in vier partjes. Meng het piment, de sjalotten, rode peper en bruine suiker met de boter en melk en breng op smaak met zout en het citroensap. Leg de visfilets met de huidzijde naar onder in een ingevette gastronormbak. Verdeel de citroen-pimentsaus over de visfilets en leg de ingesneden cherrytomaten ertussen. Bak alles ca. 20-25 minuten op 200 °C in de oven tot het gaar is. Haal de gastronormbak uit de oven en strooi er verse munt en koriander over. Frituur de Sweet Potato Fries 2-3 minuten in de friteuse op 175 °C. Meng naar smaak zout, kaneelpoeder en nootmuskaat door de frites.

Opdienen
Verdeel de visfilets over de borden, leg de gepofte tomaten erbij en giet de citroen-pimentsaus erover. Leg de zoeteaardappelfrites ernaast en serveer.

Tags
Vis
Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis proefpakket