Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
vispannetje recept

Bereiding

10 personen

20 minuten + 15 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 1,5kg Super Crunch Fresh
  • 1kg Witvis filet (kabeljauw)
  • 100gr Roomboter
  • 4st Ui, gesnipperd
  • 2st Knoflookteen, geperst
  • 750gr Fijne doperwten
  • 2dl Witte wijn
  • 1tl chilivlokken
  • 10st Filodeeg vellen
  • Verwarm de oven voor op 180ºC
  • Verhit een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan totdat deze glazig zijn
  • Voeg hier de doperwten en chilivlokken aan toe en blus af met witte wijn
  • Breng de vis op smaak met wat zout
  • Verhit een bakpan met de helft van de roomboter op middelhoog vuur en bak de vis aan één kant goudbruin
    en krokant aan en draai vervolgens de filet om
  • Bereid de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verdeel de uiendoperwtenmix over de vis en daarbovenop de friet
  • Smelt de boter in een steelpan en besmeer de filodeeg plakken één voor één met boter en leg de plakken
    losjes op de pan
  • Herhaal dit met alle plakken filodeeg en bak de ovenschotel in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

 

SuperCrunch Fresh

De enige verse friet die minstens 30 minuten knapperig blijft en 60 minuten onder een warmtelamp.

Lees meer Gratis proefpakket