Inspiratie voor chefs

Flammkuchen

Vlammen op tafel

Opeens doken de Flammkuchen overal op bij foodfestivals. Wat maakt deze Duitse lekkernij zo populair?

Traditioneel met kaas en uien

Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas en wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Je smeert deze ‘witte pizza’ niet in met de gebruikelijke tomatensaus maar met een mengsel van crème fraîche en zure room. Traditioneel beleg je hem met spek, kaas en uien, maar de Flammkuchen vraagt om variatie! Als kok kun je je creativiteit dus de vrije loop laten.

Recept Inspiratie: Flammkuchen met Rösti, ui en gruyere

Verras je gasten met deze Duitse pizza! Flammkuchen met Rösti, ui en gruyere! Dit gerecht kan een vernieuwende aanvulling zijn op jouw lunchkaart. Daarnaast past dit gerecht perfect bij de trend van perfect dining, leuk voor bij een borrel of gewoon als lekker tussendoortje. Mogelijkheden genoeg dus!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings!

Recepten

Flammkuchen met rösti, ui & gruyère

Flammkuchen met rösti, ui & gruyère

Flammkuchen met Rösti, ui en gruyere...

Lees meer

Laat je inspireren en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze mailings!