Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
couscous salade recept met geroosterde zoete aardappel

Serveer de couscoussalade lauwwarm of laat afkoelen en serveer ‘m op kamertemperatuur.

10 personen

30 minuten + 15-18 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • 1 kg Aviko Sweet Potato Diced
  • 500 g volkoren couscous
  • 500 g tuinbonen (vers of uit diepvries)
  • 500 g artisjokhart (uit blik), uitgelekt
  • 200 g sjalotten
  • 1 flinke bos basilicum
  • 200 g (gerookte) amandelen
  • 3 tenen knoflook
  • 125 ml olijfolie extra vierge
  • sap van 3 limoenen
  • 100 g kappertjes, uitgelekt
  • bakplaat

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Strooi de aardappelblokjes op de bakplaat en bak ze in 15-18 minuten bruin en gaar in de oven.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 800 ml heet water op en laat de couscous 5 minuten wellen. 
Kook de tuinbonen in 4 minuten beetgaar. Halveer de artisjokharten. Snipper de sjalotten fijn. Hak de blaadjes basilicum fijn. Hak de amandelen grof. Giet de tuinbonen af en laat ze goed uitlekken.
Roer de couscous met een vork los. Rasp de knoflook boven de couscous. Voeg de olijfolie, het limoensap, de kappertjes en het basilicum toe en schep de couscous goed om.
Schep ook de zoete aardappelblokjes, tuinbonen, artisjokharten en sjalot door de couscous. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Verrijk de salade met blokjes vegan kaas.

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis proefpakket