Het inspiratieplatform voor de chef
stoofpotten

Drie keer stoof

We zijn fan van stoofpotten in de winter. Alleen al de geur als je het stoofpotje serveert. Dus zet je braadpan op het vuur en stoven maar! Met een goede voorbereiding kan jij je stoofpotten al klaar hebben voor dat de drukte begint. Wij zetten drie recepten voor je klaar zodat jij stressvrij de winter door kan!

Lees meer

De winter seizoenskalender

Welke producten zijn goed verkrijgbaar in de winter? Om het jou makkelijker te maken, hebben wij een mooi overzicht gemaakt van winterse seizoensproducten. Het gebruik van deze producten is niet alleen een culinaire voorwaarde, maar ook nog eens voordelig gezien vanuit de inkoop.

Lees meer
Haal de herfst in jouw restaurant

Subtiele herfsttwist op tafel

De overgang van de zomer naar de herfst betekent een verandering van het menu. Niet alleen de gerechten op de kaart gaan met het seizoen mee, een bijpassende aankleding van de tafel is minstens zo belangrijk. Hier is niet zoveel voor nodig, een kleine aanpassing is vaak al voldoende.

Lees meer

De herfst seizoenskalender

Wat is er nou leuker dan koken met seizoensproducten? Het is niet alleen een culinaire voorwaarde, maar ook nog eens prijstechnisch voordelig om seizoensgebonden producten in jouw gerechten te gebruiken. Om het jou makkelijker te maken, hebben wij een mooi overzicht gemaakt welke producten goed verkrijgbaar zijn in de herfst.

Lees meer
Gratins met geroosterde wintergroenten

Ga voor gratins

Als aardappelgarnituur zijn gratins heel geschikt bij wild. De Franse klassieker zorgt voor een verfijnde smaak bij het stoere wild. Zelf gratins maken is een tijdrovende klus. Er zijn geweldige, snelle alternatieven, in zes verschillende varianten

Lees meer

De paddenstoelenkalender

Welke paddenstoelen zijn wanneer goed verkrijgbaar en inzetbaar op jouw menu? Wij geven jou een handig overzicht!

Lees meer

Gemak en toch een ambachtelijke uitstraling

Ben jij ook op zoek naar ambachtelijk, maar toch gemak? Wij beloven je dat onze premium gratins je veel werk uit handen nemen. Toch is de smaakbeleving er niet minder om. Aviko wil bewust de foodservice branche inspireren door producten aan te bieden die net iets extra's in zich hebben en zo zorgen voor een unieke smaakbeleving.

Lees meer

Bespaar met Steam & Fresh 75% bereidingstijd!

Consumenten hebben steeds hogere verwachtingen wanneer zij uit eten gaan. De vraag naar gezonde en verantwoorde producten neemt toe. De Steam & Fresh range speelt hierop in. Deze range bevat 100% pure, verse en gebruiksvriendelijke aardappelproducten.

Lees meer
Oerfriet - 11 mm

Gouden regels van het frituren

Onze ambachtelijke friet verdient een passend bakproces. Met de 10 gouden regels van het frituren word je expert in het bakken van de perfecte, ambachtelijke friet!

Lees meer

Een mise en place lijst maken

Om een goede mise en place lijst te kunnen maken voor zowel het restaurant als de keuken is het belangrijk om allereerst inzicht te hebben of te krijgen in alle taken en werkzaamheden die gedaan moeten worden voordat het restaurant open kan gaan. Op basis van de werkzaamheden ga je de mise en place lijst maken.

Lees meer