Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Wildzwijnstoof met pancetta, paddenstoelen en rozemarijn

Werken met wild is het mooiste wat er is. Het is winter en dat betekent dat de volle, zwaardere en krachtige smaken weer op tafel mogen. Deze wildzwijnstoof met pancetta, paddenstoelen en rozemarijn gaat dan ook uitstekend samen met de Artisanale Frites.

10 personen

30 minuten + 2 uur stoven

Wat heb je nodig?
  • 2,5 kg Aviko Artisanale Frites
  • 2,5 kg stoofvlees van wildzwijn, in blokjes
  • 6 el olijfolie
  • 150 g pancetta, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 rode uien, gesnipperd
  • 300 ml rode wijn
  • 750 ml wildfond
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 el jeneverbessen
  • 800 g paddenstoelen
  • 60 g ongezouten roomboter
  • 75 g bloem
  • olie om te frituren

Bereiding

Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Verhit in een ruime braadpan 4 eetlepels olijfolie. Braad het vlees in 2 porties aan. Schep het vlees uit de pan.
Bak in het achtergebleven bakvet de pancetta met de knoflook en de ui 4 minuten. Schep het vlees erdoor.Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de fond, de rozemarijn en de jeneverbessen
toe en breng tegen de kook.
Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Meng de boter met de bloem tot een samenhangend mengsel.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend in 4 minuten gaar.
Voeg het bloemmengsel in kleine beetjes toe aan het stoofvlees, roer en laat het stoofvocht langzaam binden. Schep de paddenstoelen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de frites in porties in 3-3½ minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Serveer de wildzwijnstoof met de friet. Lekker met een frisse bladsalade.

Voedingswaarde

Per persoon: 1150 kcal, 63 g eiwit, 68 g vet waarvan 20 g verzadigd, 67 g koolhydraten, 9 g vezels en 2,6 g zout

Variatietip

Vervang de helft van het wildzwijnvlees door stoofvlees van hert en/of ree.

La Cuisine Belge Artisanale Frites 12 mm

De onregelmatige snit en de goudbruine kleur geven de frites een ambachtelijke uitstraling. Na de bereiding serveert u uw gasten knapperige, goudbruine friet!

Lees meer Gratis proefpakket