Winterse tortilla van steamfresh aardappelschijfjes
Geef een winterse twist aan deze Spaanse klassieker!
Geef een winterse twist aan deze Spaanse klassieker!
10 Personen
30 minuten
Bak de chorizo op laag vuur in 5 minuten zachtjes uit en neem met een schuimspaan uit de pan. Fruit in het bakvet de rode ui en knoflook op laag vuur aan tot het glazig is. Klop de eieren los en meng de aardappelschijfjes, chorizo, rode ui en de helft van de zwarte olijven en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en verdeel het mengsel gelijkmatig over de pan. Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 minuten garen tot de onderkant goud¬bruin is. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer.
Draai de tortilla om met behulp van een leeg bord. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en besprenkel met de geraspte kaas en laat nog 4 minuten verder garen. Serveer de tortilla met de overgebleven olijven, feta kaas en rucola. Je kunt de tortilla zowel warm als koud serveren.