Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Zalmforelfilet recept met gratin dauphinois

Een verrassende ovenschotel met de Franse klassieker gratin Dauphinois, in combinatie met een heerlijke zalmfortelfilet. 

10 Personen

60 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1 kg Aviko Gratin Dauphinois
  • 5 st Zalmforelfilet
  • 1 kg Broccoli, in roosjes
  • 10 st Bospeen, schuin gesneden
  • 2 el Tijm, geritst
  • Platte peterselie, gesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Controleer de zalm-forelfilets op achtergebleven graatjes en breng op smaak met peper en zout. Rook de zalmforelfilets lichtjes in een rookoven. Haal de zalmforelfilets uit de rookoven en houd er één achter voor garnering. 

Blancheer de broccoli en bospeen beetgaar. Meng on¬dertussen de Gratin Dauphinois, broccoli, bospeen en tijm en breng op smaak met peper en zout in een ovenschaal en gaar circa 10 minuten in de oven. Garneer met de achtergehouden zalmforel en platte peterselie.

Gratin Creamy Cheese (vers)

De Creamy Cheese gratin is bij lage temperatuur gepasteuriseerd en heeft daardoor een heerlijk, verse smaak.

Lees meer Gratis proefpakket