Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Inspiratie

Zo trek je mensen naar je terras

Nederland telt gemiddeld zo’n 100 terrasdagen per jaar. Dus als het eindelijk mooi weer is, dan wil je ook graag dat je terras lekker vol zit. Een vol terras boost natuurlijk je omzet. Daarnaast heb je een mooie kans om nieuwe gasten kennis laten maken met jouw keuken en restaurant. Hoe? Serveer bijvoorbeeld smakelijke fingerfood bij de drankjes. We brengen je graag op ideeën.

Enkele terrasfeiten op een rij

Misschien herken je onderstaande feiten al uit eigen ervaring, maar voor de zekerheid laten we ze toch nog even voorbij komen. Gemiddeld genomen zijn de terrasprijzen in Nederland het afgelopen jaar met 7% gestegen. De duurste terrasstad van Nederland is niet geheel verwonderlijk het wereldberoemde Amsterdam. 

De top 5 terras ergenissen: 

  1. Niet kunnen bestellen
  2. Lang wachten op je bestelling
  3. Vieze glazen
  4. Wiebelende tafels
  5. Te dicht op elkaar moeten zitten

Maak je terras aantrekkelijk

Maak je terras aantrekkelijk voor je gasten en verhoog je omzet! Wat kun je doen? We zetten 6 omzetverhogers op een rij:  

  • Zorg voor fingerfood (lees verderop meer hierover); 
  • Live cooking op het terras, want het zien en ruiken van eten doet eten. Zet bijvoorbeeld de barbecue aan of leg oesters in een grote schaal met ijs;
  • Warmte en comfort: leg dekentjes neer en zet heaters klaar voor het geval dat het toch nog fris wordt. Zo blijven je gasten langer op het terras; 
  • Zet comfort food op je menukaart. Dit is herkenbaar en onweerstaanbaar; 
  • Laat je personeel het terras goed in de gaten houden. Wil er nog iemand wat drinken of eten? Willen ze graag de rekening of iets vragen? Blijf alert; 
  • Bied je gasten een dagspecial aan. 

We hebben deze omzetverhogers in een handige infographic samengevat. Print hem uit en hang hem op! 

Meer tips voor blije terrasgasten? Klik hier

Fingerfood

Ook al kwam je gast alleen even wat drinken op het terras, wanneer het gezellig is en ze goed geholpen worden, blijven ze zitten. Zorg dat je fingerfood op je kaart hebt staan. Zo kunnen ze wat kleins eten bij hun borrel. Denk bijvoorbeeld aan Mozzarella Fingers of Uienringen. Even in de frituur of oven, dipsausje erbij en je gasten kunnen lekker genieten. Wij geven je graag wat leuke receptsuggesties.