Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs

Zoete aardappel is dé trend!

De vraag naar Zoete aardappelen stijgt. In Duitsland en Engeland is deze veelzijdige knolgewas niet meer van de menukaart weg te denken. Sterker nog, gasten vragen hierom. Uit onderzoek* blijkt dat 80% van de gasten in Duitsland vragen om zoete aardappel gerechten wanneer ze uit eten gaan en ze zijn bereid hier meer voor te betalen dan voor normale aardappelgerechten. Hetzelfde geldt voor de gasten in Engeland. Interessant toch? 

Onderscheid je met Zoete aardappel!

En het leuke is dat je met zoete aardappel ontzettend goed kan variëren en je daarmee duidelijk onderscheidt. Wij doen alvast enkele suggesties:

Tagliata van rauwe biet met rucola en zoete aardappelfriet
Visfilet met gepofte tomaten citroen pimentsaus en sweet potato fries 
Bagels met gegrilde groenten tomaten basilicumcreme en sweet potato fries

Zelf zien, ruiken, voelen, proeven?

Heb jij al eens Sweet Potato Fries van Aviko geprobeerd? Dan is dit nù je kans. Klik hier en vraag vandaag nog een proefpakket Zoete Friet aan!

*Bron: Toluna Germany, August 2017 / Toluna research UK, June 2017