Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
Zoete aardappel-linzensoep met harissa en koriander

Zoete aardappel mag op een trendy menukaart niet ontbreken. Ideaal als basis voor een vegetarische soep! Smaakmaker is harissa, een soort kruidige sambal uit de Noord-Afrikaanse keuken.

10 personen

40 minuten

Wat heb je nodig?
  • 1,5 kg Aviko Zoete aardappelblokjes
  • 300 g uien
  • 5 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 75 g harissa
  • 3,5 l groentebouillon
  • 1 kg Linzen (uit blik of pot)
  • 1 bosje koriander
  • Plat brood en Turkse yoghurt of labne (uitgelekte dikke yoghurt) voor erbij
  • Staafmixer

Bereiding

Snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 4 minuten.

Voeg de harissa aan het uimengsel toe en bak 1 minuut mee. Schep de blokjes zoete aardappel erdoor.

Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel in 20 minuten zachtjes gaar.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de linzen toe en breng op smaak met extra harissa of zout en peper.

Hak de koriander grof.

Schep de soep in 10 kommen en maak eventueel af met een extra schepje harissa. Bestrooi met de koriander en serveer met het brood en de yoghurt of labne.

Per persoon: 495 kcal, 10 g eiwit, 23 g vet waarvan 3 g verzadigd, 55 g koolhydraten, 14 g vezels en 3,9 g zout.

Tip: Vervang de linzen door kikkererwten.

Zoete Aardappel Blokjes
Zoete Aardappel Blokjes

Zoete aardappelen zijn een bron van vezels en rijk aan vitamine A. Door een unieke stoomtechniek blijven de natuurlijke voedingsstoffen behouden en dat proef je terug in de smaak!

Lees meer Gratis proefpakket