Ontvang regelmatig seizoensgebonden inspiratie, trends en de nieuwste ontwikkelingen in de foodsector Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Inspiratie voor chefs
vegan aardappelsalade met venkel en vegan kip

Verras je gasten met een salade met vegan kip, zoete aardappelblokjes en pittige waterkers!

10 personen

30 minuten + 15-18 minuten oven

Wat heb je nodig?
  • ½ zak Aviko Sweet Potato Diced
  • 500 g venkel
  • 2-3 bossen waterkers
  • sap van 2 citroenen
  • 2 el grove mosterd
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 50 g verse kruiden (bijv. platte peterselie, bieslook en dragon)
  • 50 ml olijfolie
  • 1 kg vegan kipstukjes
  • bakplaat, staafmixer

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Strooi de aardappelblokjes op de bakplaat en bak ze in 15-18 minuten bruin en gaar in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Schaaf of snijd intussen de venkel in ragfijne reepjes. Verwijder de stugge steeltjes van de waterkers.
Pureer de verse kruiden (zie tip) met het citroensap, de mosterd en de extra vierge olijfolie met de staafmixer. Breng de kruidenvinaigrette op smaak met zout en peper.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipstukjes in 5-6 minuten goudbruin en krokant.
Meng de (iets) afgekoelde zoete aardappelblokjes met de venkel en de waterkers. Verdeel de salade over 10 borden.
Schep de warme kip op de salade en besprenkel met de kruidenvinaigrette.

No-waste tip: Zit er nog wat loof aan de venkelknollen? Gebruik het venkelgroen dan in de vinaigrette.

Sweet Potato Fries

Sweet potato fries zijn gemaakt van zoete aardappel, dat van nature een oranje kleur en een licht zoetige smaak heeft.

Lees meer Gratis proefpakket